CHOKLADGROTTAN - ETT PROJEKTARBETE


Denna blogg är ett projektarbete som handlar om de biologiska effekterna som choklad har på oss, både ur ett psykiskt och ur ett fysiskt perspektiv med fokus på de kemiska reaktionerna som sker i våra kroppar.

 

Choklad är och har alltid varit ett av de mest mytomspunna livmedlen, och faktumet att choklad både höjs till skyarna och sänks till botten fångade vårt intresse så pass mycket att vi ville veta mer. Varifrån kommer dessa myter? Vilar de på några vetenskapliga grunder?  Ligger det någon sanning i dem, och kan en liten chokladbit verkligen påverka oss så mycket som det sägs eller är det bara ett PR-trick från chokladindustrin?

 

Genom att ta reda på vilka ämnen choklad innehåller har vi försökt att bena ut dessa mysterier och förhoppningsvis så kommer bloggen att öka förståelsen för ursprunget till dessa myter och ge upphov till vidare diskussion huruvida de stämmer eller inte.

 

Vi valde myter som de flesta har hört talas om, och vi diskuterar dessa utifrån fakta om den kemiska påverkan från ämnen som choklad består av.

2012-03-23 @ 14:12:00 STARTSIDAN Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback